Loading...
Workshops 2018-09-24T07:11:20+00:00

Workshops

Tijdens het Nationaal Export Event bieden we een aantal workshops aan, waarbij kennisoverdracht centraal staat.

Workshop ronde 1

This session will focus on business opportunities in Central America in the following sectors:

  • Agrifood and horticulture
  • logistics
  • Infrastructure

Due to the presence of international speakers this session will be held in English. Duration of the session will be 2 hours (11.30h – 13.30h)

Programme with Speaker from Central America:
1. Business Opportunities in Central America  – by Luis Sanchez, SIECA, Manager of the Central American Trade Network (Red Centroamericana de Comercio)
2. Company with experience in the region – pending
3. Business Opportunities & examples – by Dutch Embassy Costa Rica/Panama
4. Virtual Platform with projects – by Luis Sanchez, SIECA

Panel discussion:
Facilitator Opal Morales (OBM Legal)
Small pitch – intro Legal aspects of Free Trade Agreement (5 min)
• Jurriaan Middelhoff – Embassy in Panama and/or Aino Janssen – Dutch Embassy in Costa Rica
• Company with experience in import
• Company with experience in export
• Eduardo Espinoza –  Director of the Centre for Studies on Economic Integration of SIECA (Centro de Estudios para la Integración Económica)

Op 29 maart 2019 is Brexit een feit. Dan verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie. Dat heeft grote gevolgen voor ondernemers die zakendoen met het VK. Stel tijdens deze sessie al uw vragen over de Brexit aan verschillende deskundigen en krijg meer inzicht in de consequenties voor uw bedrijf.

Produceren of exporteren, welke variant past bij uw bedrijf? Het blijft voor veel bedrijven een moeilijke keuze, wil ik (blijven) exporteren of kies ik toch voor een lokale productiefaciliteit? De uiteindelijke beslissing zal afhangen van veel verschillende factoren. In deze sessie nemen staan twee bedrijven centraal die voor deze keuze gestaan hebben.

Bestaan er over 5 jaar nog exportmanagers op de oude manier? Hoe verandert o.a. digitalisering de internationale werkwijze van bedrijven en klanten? Hebben onze exportmanagers genoeg bagage voor onze buitenlandse competitors? Wat moeten we doen om bij te blijven? Wat is de nieuwe functiebenaming en rol voor de exportmanager 2.0? Denk en praat met ons mee in deze zeer interactieve workshop.

De inzet van digitalisering en het digitaal verbinden van apparaten, productiemiddelen en organisaties is in de meeste sectoren niet meer weg te denken. Het creëren van digitale platformen lijkt inmiddels gemeen goed.
In combinatie met een sterk digitaal geïntegreerde toeleveranciersketen, is het mogelijk voor iedere klant ‘op maat’ producten en diensten te leveren, in welke sector ook. Mede door de sterke positie van Nederland in design, systeemontwerp en logistiek biedt deze ontwikkeling veel kansen in binnen- en buitenland.

Workshop ronde 2

Met 600 miljoen inwoners en een economie van US$ 2.6 triljoen biedt de snelgroeiende ASEAN-regio een belangrijke afzetmarkt voor uw bedrijf. Spreek tijdens de ASEAN Business Dialogue met de economische afdelingen van ons ambassadenetwerk in deze dynamische regio. Ondernemers die actief zijn in de ASEAN-regio delen hun kennis en expertise en geven een uniek kijkje in de keuken van waar u op moet letten bij het zakendoen in deze regio. U krijgt op deze wijze inzicht in de verschillende markten wat u weer helpt de juiste marktstrategie te bepalen. Omdat alle landen van de ASEAN-regio vertegenwoordigd zijn leert u in een vroeg stadium welke markt het beste aansluit bij uw product of dienst. Mis deze sessie niet en breid uw ASEAN netwerk uit.
Let op, deze sessie duurt 2 uur en loopt door in Workshop Ronde 3!

Deelnemen aan consortia heeft vele voordelen: MKB’ers die deel uitmaken van een consortium zijn minder tijd en geld kwijt aan internationalisering. Ukunt immers meeliften op internationale netwerken en afzetmarkten van andere bedrijven. En daarmee vergroot u als ondernemer uw slagkracht. Maar hoe vormt u eigenlijk een consortium en hoe zorgt u voor een succesvolle samenwerking? Tijdens deze sessie delen ervaringsdeskundigen hun succesverhalen en advies en hoort u hoe de overheid u hierbij kan ondersteunen.

Om Nederland bereikbaar en leefbaar te houden is de inzet van innovatieve ICT-oplossingen nodig; ook wel smart mobility genoemd. Nederland heeft de ambitie om op het vlak van Smart Mobility wereldwijd koploper te zijn en blijven.
(Inter-)nationale samenwerking én vergaande digitalisering staan hierin centraal om zo met nieuwe technieken en geïntegreerde systemen een bijdrage te leveren aan minder files, minder CO2 uitstoot en minder verkeersdoden. Expertisedeling, testen en evalueren is hierbij essentieel.
Om de krachten te bundelen is de Smart Mobility Embassy opgezet en fungeert als gateway voor internationale partijen naar Nederlandse kennis en expertise op het gebied van Smart Mobility en geeft wereldwijde bekendheid aan de testfaciliteiten in ons land.

Hoor wat het netwerk van de Smart Mobility Embassy voor u kan betekenen en hoe u daarmee uw internationale samenwerkingen (verder) kan ontwikkelen.

Voor het vinden van een goede, betrouwbare zakenpartner in het buitenland is een lokaal netwerk van essentieel belang.
Tijdens deze workshop komen ondernemers aan het woord die de juiste zakenpartner in het buitenland al hebben gevonden en experts die weten hoe het in het buitenland werkt om deze zakenpartners te vinden.
NLinBusiness, de host van deze workshop, focust zich momenteel op een zestal steden (wereldwijd) waarin voor de Nederlandse MKB’ers die ambitie hebben die kant op, meerjarige, laagdrempelige programma’s worden voorbereid. Voor drie van deze zes steden zal er vertegenwoordiging zijn tijdens de workshop; Warschau, Dubai en Mexico.
Je krijgt de kans om jouw vragen te stellen over het betreden van een nieuwe markt. Ook wordt uitgelegd uit welke partijen een lokaal netwerk kan bestaan en brengen we het aanbod van mensen in beeld die jou kunnen helpen, zodat je verder kunt met de volgende stap in je internationale expansie.

Een preventieve aanpak kan veel juridische problemen voorkomen en aanzienlijke kosten besparen. Check regelmatig of uw salescontracten, algemene voorwaarden en leveringscondities nog steeds actueel zijn. Voorkomen is niet spannend, maar wel beter dan genezen. In 22% van de gevallen gaan juridische conflicten over tenminste € 10.000 aan schade.

Workshop ronde 3

Met 600 miljoen inwoners en een economie van US$ 2.6 triljoen biedt de snelgroeiende ASEAN-regio een belangrijke afzetmarkt voor uw bedrijf. Spreek tijdens de ASEAN Business Dialogue met de economische afdelingen van ons ambassadenetwerk in deze dynamische regio. Ondernemers die actief zijn in de ASEAN-regio delen hun kennis en expertise en geven een uniek kijkje in de keuken van waar u op moet letten bij het zakendoen in deze regio. U krijgt op deze wijze inzicht in de verschillende markten wat u weer helpt de juiste marktstrategie te bepalen. Omdat alle landen van de ASEAN-regio vertegenwoordigd zijn leert u in een vroeg stadium welke markt het beste aansluit bij uw product of dienst. Mis deze sessie niet en breid uw ASEAN netwerk uit.
Let op, deze sessie duurt 2 uur en start in Workshop Ronde 2!

Incoterms zijn nogal eens sluitpost in het internationaal zakendoen. De deal is het belangrijkst. Een niet juiste (toegepaste) Incoterm kan intern bij bedrijven onuitvoerbaar blijken, of stelt bedrijven bloot aan onverantwoorde risico’s. Hoe kunnen salesverantwoordelijken zich daartegen wapenen? En welke grote veranderingen in Incoterms komen er vanaf 2020 op hen af?

Hoewel geen land hetzelfde is, zien we wereldwijd vergelijkbare maatschappelijke uitdagingen, zoals slinkende energievoorraden, waterschaarste, bevolkingstoename, verstedelijking en milieuproblemen. Er wordt regelmatig naar Nederland gekeken, omdat wij vele innovatieve en duurzame oplossingen in huis hebben. Hoe kunt ú met uw bedrijf aanhaken op maatschappelijke uitdagingen? Tijdens deze sessie gaat u in gesprek met Lara van Druten, CEO van The Waste Transformers – een innovatief bedrijf van Nederlandse bodem dat wereldwijd succes heeft door afval dáár waar het ontstaat te transformeren naar energie en waarde.

De Europese Unie heeft handelsakkoorden gesloten met landen over de hele wereld. Van Zuid-Korea tot Canada, en van Oekraïne tot Marokko. Daarnaast komen er akkoorden aan met Japan, Singapore en Vietnam en onderhandelt de Europese Commissie onder andere met Australië, IndonesIë en Mercosur. Maar hoe kunt u nu profiteren van handelsakkoorden? Waar moet u zoal rekening mee houden om gebruik te kunnen maken van lagere invoerheffingen? En wat kan een handelsakkoord nog meer voor u betekenen? Krijg antwoord op uw vragen tijdens deze workshop.

Handelsmissies kunnen ondernemers een vliegende start bezorgen in het buitenland. Het succes staat of valt echter bij een goede voorbereiding. Hoe pakt u deze voorbereiding aan? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoor hoe andere bedrijven het hebben aangepakt. Daarnaast is er veel tijd om vragen te stellen zodat ook u uw deelname aan een handelsmissie tot een succes kan maken.

Het werven, selecteren en aansturen van een partner in het buitenland brengt vele (soms) lastige vragen met zich mee. De workshop geeft inzicht in een aantal verschillende modellen die helpen bij het effectief managen van handelsagenten, distributeurs en dealers in het buitenland. U verkrijgt in vogelvlucht inzicht in de consequenties die er kleven aan de verschillende samenwerkingen in het buitenland. Ook de verschillende contractvormen en voorwaarden die er worden gehanteerd in het buitenland passeren de revue.