Loading...
Programma 2019-09-18T15:45:23+00:00

Dagprogramma

Wij bieden u een boeiend dagprogramma met vooraanstaande sprekers. Ook dit jaar kunt u weer adviesgesprekken aangaan met de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit meer dan 100 landen , exportspecialisten van evofenedex, ING en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Daarnaast kunt u deelnemen aan interactieve workshops en huiskamergesprekken over actuele thema’s. Traditiegetrouw sluiten we de dag af met de netwerkborrel ‘Internationaal Ondernemen’. Dit is hét moment om na te praten met collega-exporteurs en specialisten die u tijdens de Netwerk lunch, de Huiskamergesprekken of Workshops heeft ontmoet.

Sprekers

Marieke Blom

Keynote spreker

Marieke Blom (1974, Alkmaar) is sinds 2014 hoofdeconoom bij ING Nederland. Haar team analyseert trends en de economische groei in Nederland. Hun inzichten delen ze intern en ook regelmatig via de pers. Hiervoor werkte ze zeven jaar bij De Argumentenfabriek, het denkbedrijf voor heldere argumentatie en strategie, waar ze begon toen het bedrijf net een jaar bestond. Ze werkte ook zeven jaar voor de PvdA, onder meer in het campagneteam van Wouter Bos. Haar loopbaan begon in het traineeklasje van ABN Amro, waar ze ook werkte als econoom en als intern consultant.  De rode draad in haar carrière is het mogelijk maken van goede strategische besluiten, door hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze heeft een man en twee dochters en woont in Amsterdam.

Donatello Piras

Dagvoorzitter

Donatello Piras is een veelgevraagd dagvoorzitter, presentator, gespreks- en debatleider met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Als televisiepresentator is hij werkzaam voor RTL-Z waar hij de Talkshow Z in Zaken presenteert en de wekelijkse tv-column in opinieprogramma Dunk verzorgt.

Naast trainer en coach van politici, ambtenaren en topmanagers is hij auteur van diverse publicaties waaronder de bestseller: ‘Debatteren om te winnen’.

Programma en tijden

09.30 uur Ontvangst en registratie deelnemers
10.30 uur Welkomstwoord – dagvoorzitter Donatello Piras
10.45 uur Marieke Blom – Hoofdeconoom ING Nederland
Sprekers – binnenkort bekend
12.20 uur Netwerklunch & aankomst handelsraden
Middagprogramma
13.30 uur Ronde 1:
Workshops, Huiskamergesprekken, één-op-één gesprekken
14.50 uur Ronde 2:
Workshops, Huiskamergesprekken, één-op-één gesprekken
16.00 uur Slotdebat o.l.v. Donatello Piras
16.45 uur Netwerkborrel
18.30 uur Einde

Interactieve workshops

Lees verder

Huiskamergesprekken

Lees verder

Adviesgesprekken

Lees verder