Loading...
Programma 2019-10-24T20:00:22+00:00

Dagprogramma

Wij bieden u een boeiend dagprogramma met vooraanstaande sprekers. Ook dit jaar kunt u weer adviesgesprekken aangaan met de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit meer dan 100 landen , exportspecialisten van evofenedex, ING en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Daarnaast kunt u deelnemen aan interactieve workshops en huiskamergesprekken over actuele thema’s. Traditiegetrouw sluiten we de dag af met de netwerkborrel ‘Internationaal Ondernemen’. Dit is hét moment om na te praten met collega-exporteurs en specialisten die u tijdens de Netwerk lunch, de Huiskamergesprekken of Workshops heeft ontmoet.

Sprekers

Marieke Blom

Hoofdeconoom ING

Laatste trends en ontwikkelingen in NL

Marieke Blom (1974, Alkmaar) is sinds 2014 hoofdeconoom bij ING Nederland. Haar team analyseert trends en de economische groei in Nederland. Hun inzichten delen ze intern en ook regelmatig via de pers. Hiervoor werkte ze zeven jaar bij De Argumentenfabriek, het denkbedrijf voor heldere argumentatie en strategie, waar ze begon toen het bedrijf net een jaar bestond.

Ze werkte ook zeven jaar voor de PvdA, onder meer in het campagneteam van Wouter Bos. Haar loopbaan begon in het traineeklasje van ABN Amro, waar ze ook werkte als econoom en als intern consultant.  De rode draad in haar carrière is het mogelijk maken van goede strategische besluiten, door hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze heeft een man en twee dochters en woont in Amsterdam.

Taco Bresser

Directeur Bresser

“We gaan op reis en nemen mee”

Bresser is een MKB-familiebedrijf, gespecialiseerd in funderingsverbetering en het verplaatsen van objecten met een cultureel historische waarde. Al ruim 35 jaar voert het bedrijf projecten uit in de Benelux en de laatste zeven jaar ook in de Eurazië-regio (o.a. Turkije, Azerbeidzjan, Georgië). Vaak vragen deze projecten om een niet-alledaagse, innovatieve oplossing en is een technisch hoogstandje nodig om de klus te klaren.

Taco Bresser (1967) zit sinds 2007 in het directieteam van Bresser. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond (Master Bedrijfskunde, Erasmus Rotterdam) en werkte voor 2007 bij diverse (rail)bouwbedrijven. Als zelfstandig interim-projectleider werkte hij voor de Nederlandse Staatsloterij aan een ICT/logistiek-project samen met partners in Canada en Oostenrijk. Werken aan projecten en in projectorganisaties, liefst in een internationale context, vormen dé uitdaging voor hem. Taco Bresser neemt u mee op reis, gaat u mee?

Jacco Vonhof

Voorzitter MKB Nederland

In gesprek met ondernemers

Jacco Vonhof is sinds 3 september 2018 de voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. “Een ondernemer in hart en nieren” zo werd hij getypeerd bij zijn benoeming. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat Jacco Vonhof en zo handelt hij.

Als ‘gesjeesde rechtenstudent’ en met de ervaring dat ‘werken voor een baas’ niets voor hem is, kocht Jacco Vonhof bijna 25 jaar geleden een ladder en een bestelbusje en begon hij in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land. Hij heeft in die tijd vrijwel alles meegemaakt wat een ondernemer kán meemaken.

Peter Potman

plv. Directeur-Generaal Ministerie van Buitenlandse Zaken

Expo 2020 Dubai – wereldpodium voor ondernemers

Peter Potman is plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is per 1 september 2014 benoemd tot directeur van de afdeling Azië en Oceanië van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hij is sinds 1988 werkzaam bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft verschillende kantoren op het ministerie in Den Haag bekleed, evenals posten in het buitenland in Shanghai (2011-2014), Washington (2004-2008), Genève (1994- 1997) en Beijing (1989-1992).

Donatello Piras

Televisiepresentator 

Dagvoorzitter

Donatello Piras is een veelgevraagd dagvoorzitter, presentator, gespreks- en debatleider met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Als televisiepresentator is hij werkzaam voor RTL-Z waar hij de Talkshow Z in Zaken presenteert en de wekelijkse tv-column in opinieprogramma Dunk verzorgt.

Naast trainer en coach van politici, ambtenaren en topmanagers is hij auteur van diverse publicaties waaronder de bestseller: ‘Debatteren om te winnen’.

Programma en tijden

 

09.30 uur Ontvangst en registratie deelnemers
10.30 uur Welkomstwoord – dagvoorzitter Donatello Piras
10.45 uur

Marieke Blom – Hoofdeconoom ING
Laatste trends en ontwikkelingen in NL

Taco Bresser – Algemeen Directeur Bresser
“We gaan op reis en nemen mee”

Peter Potman – plv. Directeur-Generaal Ministerie van Buitenlandse Zaken
Expo Dubai 2020 – wereldpodium voor ondernemers

Jacco Vonhof – Voorzitter MKB Nederland
Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2019

12.20 uur

Netwerklunch & aankomst handelsraden
Beursplaza

13.30 uur Ronde 1:
Workshops, Huiskamergesprekken, één-op-één adviesgesprekken

14.50 uur Ronde 2:
Workshops, Huiskamergesprekken, één-op-één adviesgesprekken

16.00 uur
Netwerkborrel

17.30 uur
Einde

Interactieve workshops

Lees verder

Huiskamergesprekken

Lees verder

Adviesgesprekken

Lees verder